zondag 23 december 2012

Feest! Torentje van eend en rode biet.

We zijn onlangs feestelijk gaan eten. Bompa werd 90! en dat werd met uitgebreid tafelen gevierd. Wij namen allerlei lekkers mee voor ons Mie-ke. Het restaurant zorgde voor een professionele presentatie.

Nog nood aan vette ideeën voor de feestdagen? Misschien brengt dit feestmenu je de broodnodige inspiratie voor menu of presentatie.

Vandaag deel 4: Torentje van eend en rode biet.

Wat heb je nodig?
50g eend
50g gekookte rode biet
30g mayonaise
15g Calogen
vloeibare zoetstof
kruiden naar smaak

Hoe maak je het?
Meng de mayonaise en de Calogen tot een romig sausje. Voeg kruiden en zoetstof toe naar smaak. Wij zochten naar de smaak van een honingzoet sausje.
Vraag aan de chef van het restaurant om een portie eendenfilet in fijne plakjes te snijden. Of speel zelf voor chef en snij een portie eendenfilet in fijne plakjes. Snij de rode biet in kleine blokjes. Maak een torentje van rode biet en de sneetjes eendenfilet. Serveer warm.


Torentje van eend en rode biet
met een zalig zoet sausje.
Ratio 2,22:1

Morgen deel 5: het nagerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...