maandag 24 december 2012

Feest! Pannacotta met vers fruit

We zijn onlangs feestelijk gaan eten. Bompa werd 90! en dat werd met uitgebreid tafelen gevierd. Wij namen allerlei lekkers mee voor ons Mie-ke. Het restaurant zorgde voor een professionele presentatie.

Nog nood aan vette ideeën voor de feestdagen? Misschien brengt dit feestmenu je de broodnodige inspiratie voor menu of presentatie.

Vandaag deel 5: Pannacotta met vers fruit

Tijd voor een feestelijke afsluiter. Dit receptje viel bij iedereen in de smaak op onze kookworkshop. En het is bovendien heel eenvoudig te maken.

Wat heb je nodig?
90g room 33%
1 gelatineblaadje (zie opmerking hieronder)
25g groene kiwi
vloeibare zoetstof

Hoe maak je het?
Week de gelatine +/- 5 min. in koud water. Breng de room met de zoetstof aan de kook. Knijp de gelatine uit, neem de room van het vuur en voeg de gelatine al roerend onder de room.
Giet het mengsel in een geoliede vorm en laat opstijven in de koelkast. 

Opmerking:
In het receptenboekje wordt room van het merk Solo Classic gebruikt. Deze room heeft echter geen vetgehalte van 33% meer, maar van 31%. Even herrekenen is dus nodig als je deze plantaardige room wil gebruiken. Voor een hogere ratio gebruik je meer room en minder fruit.
Verder staat er in het recept vermeld om een volledig blaadje gelatine te gebruiken. Dit is echter te veel, de pannacotta wordt dan zo stevig dat je er een lepeltje op kan laten veren... Pas de hoeveelheid gelatine aan: of minder voor één portie, of doe zoals wij en maak meteen een heleboel porties!


Pannacotta met verse kiwi.
Ratio 3:1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...