zondag 22 januari 2012

Kung Hai Fat Choi*

* Gelukkig Nieuwjaar in het Chinees.
Of tenminste dat heb ik me toch laten wijsmaken! Maar wat in ieder geval vaststaat: morgen 23 januari start volgens de Chinese kalender het jaar van de Draak. Dat vraagt om een lekker receptje met een knipoog naar het Oosten.


Het recept ontvingen we bij gelegenheid van Rita. Een recept van Rita, dat is eigenlijk een kwaliteitslabel. Rita rekent en test en laat keuren door haar kritische Mie-ke. Als Rita een receptje doorgeeft, dan mag je daar blind op vertrouwen. Koken met een receptje van Rita, dan krijg je iets lekkers op je bord.

De keuken van Rita daarentegen lijdt wel eens onder zoveel engagement. Dat is nu eenmaal een van de nevenwerkingen van het dieet, voor een keuken. Bij de ene kan je de slagroom van de keukenkastjes likken, bij de andere blijkt de ruime keuken niet ruim genoeg...




Voor 2 mini-loempia's, of lenterolletjes heb je nodig:
17g brickvel
50g prei
  5g rode paprika
  5g groene paprika
20g champignons
13g gekookte ham
10g maïsolie
40g mayonaise
currypoeder naar smaak


Snijd de groenten heel fijn en stoof ze aan in maïsolie.
Meng met de fijngesneden ham en verpak alles in het velletje brickdeeg.
Vouw dit loempiagewijs bij elkaar: eerst de lange kanten naar binnen en dan strak oprollen.
Bak in frituurolie tot het gewenste kleurtje.
Serveer met een dipsausje van mayonaise en kruiden naar keuze.
Je kan in plaats van brickvellen ook rijstvellen gebruiken. Kijk even op de verpakking voor de juiste voedingswaarden.

ratio 1:2.47 en 465kcal

Mànmàn chī!*
Op de foto een reserveloempia, want de 'echte' waren met lichtsnelheid verdwenen. 
Dat was dus iets te snel voor ons fototoestel.
*Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...