zondag 23 oktober 2011

Spaghettislag

Ik beloofde om jullie te tonen wat wij met het grappige snijapparaatje aanvangen. Ik dacht ook meteen even een slagje te slaan met het thema spaghetti. Mooi getimed want gisteren had onze Chirogroep een  spaghettifestijn gepland. Kon ik daar een 'vettig' verhaaltje bij vertellen.
Oeps, ik had beter even op de buienradar gekeken: ons Mie-ke had hoegenaamd geen zin in het geplande recept.
Dilemma. Stel je voor dat jullie al de hele week ongeduldig uitkijken naar het Spannende Sliertenmoment! Dus, hierbij een minder afgewerkte versie op de foto met veel ruimte voor eigen inspiratie!

Eén van de opvallendste dingen aan het ketogeen dieet, is het uitbannen van koolhydraten. Bye bye brood, aardappelen, pasta,... En laat pasta in al zijn varianten nu net het lievelingskostje zijn van ons Mie-ke! Dan moet je als ketokok een creatieve oplossing verzinnen. Wij maken 'spaghettisliertjes' met het apparaatje. In dit voorbeeld met courgette, een neutrale groente qua smaak en meestal stevig genoeg om mooie sliertjes te maken.

Dit recept is voor 1 portie - ratio 2,54:1 - kcal 369
50g courgette in sliertjes
30g champignons
25g gehakt (varkens-runds)
10g olijfolie
35g pesto rosso (Delhaize)
30g room 40%

Courgette overgieten met kokend water om te garen. Gehakt en champignons bakken in olijfolie. Rode pesto en room mengen tot een egaal papje. Voeg dit mengsel bij het gehakt-champignonmengsel en even laten doorwarmen. Giet deze pastasaus over de courgettespaghetti. Smakelijk!

het Spannende Sliertenmoment zonder saus

!! Een ketogeen dieet mag enkel op medisch advies en onder dieetbegeleiding worden opgestart. De gepubliceerde recepten moeten steeds op maat van de patiënt worden aangepast en worden nagerekend met de door u gebruikte producten. Mie Keto draagt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...