zondag 28 november 2010

HIJ komt!!

Bijna. Dus de Mie-kes worden stilaan wat zenuwachtig. En zowel voor als achter de schermen gebeuren er heel wat voorbereidingen. Er worden wenslijsten gemaakt, in het klad en in het net. Met zwierig krullerig geschrift, zonder fAUten en met kleurrijke tekeningen. De brief is lang. Heeft meer van een boodschappenlijst voor een heel tehuis dan voor één Mie-ke. Maar goed, er staat ook heel wat tegenover: een rotsvast vertrouwen en een kloppend hartje. Onschatbaar.
Tot voor twee jaar konden we Zijn Verjaardag redelijk op routine afwerken. We wisten wel al op welke manier we Hem het beste konden bereiken en ondersteunen in zijn drukke taken. Toen gooide het ketogene dieet wat roet in het eten. Wat met al het lekkers dat doorgaans voorzien werd? Al moesten we er voor tot in Spanje bij de Man himself, we zouden er wat op vinden...
We konden het gelukkig regelen in onze eigenste stad (hoewel een winters uitstapje naar Spanje me ook wel wat lijkt) en met een Belgische product. Met de bereidwillige medewerking van de bakker-achter-de-hoek, de dieetwinkel-twee-straten-verder en begripvolle telefonisten-aan-de-andere-kant-van-de-lijn ontdekten we dat heel wat fabrikanten gebruikenmaken van Callebaut suikervrije couverturechocolade voor het maken van suikervrije chocoladefiguurtjes. Op eenvoudig verzoek kregen we de voedingswaarden toegestuurd:
Voedingswaarden pure Callebaut suikervrije couverturechocolade:
Als zoetstof wordt maltitol gebruikt. In kleine porties genieten van deze chocolade, want maltitol kan een laxerend effect hebben! Overleg met behandelende geneesheer of diëtiste of dit geschikt is voor jouw kind.
per 100g - 462 kcal - ratio 1:4.46

eiwitten 4.8g
koolhydraten 3.3g (kh - polyolen)
vetten 36.1g
vezels 6.7g
En nu staat Hij (achter de schermen) weer paraat met zijn legertje getrouwen.
Over wie het hebben?
Over de Sint natuurlijk. De Enige Echte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...